Co w takim razie jeść?

W porządku, wytłumaczę wam, ale przedtem muszę zwrócić waszą uwagę na kilka istotnych faktów. Okazało się, że człowiek w wyniku zapotrzebowania na ogromną produkcję spożywczą wpłynął [niestety w negatywny sposób] na skład tłuszczów obecnych w naturalny sposób w produktach spożywczych. Krowie mleko od krów hodowanych tradycyjnymi metodami, już dawno nie jest „tym, czym kiedyś", ponieważ z powodu nieodpowiedniego sposobu karmienia i spożywania przez zwierzęta kontaminowanego pożywienia nie zawiera już dostatecznych ilości nienasyconych tłuszczów.


Zróżnicowana dieta. Produkty pochodzące z mleka

Obecne są w nim z kolei chemikalia. Następnie mleko przechodzi przez proces produkcyjny, w wyniku którego traci dalszą część cennych substancji nienasyconych. Równocześnie zmieniają się też fizyko-chemiczne właściwości zawartego w nim tłuszczu. Podobnie sprawa wygląda z tłuszczem tkanki mięśniowej [mięsa] zwierząt lub olejami roślinnymi!

Spis treści
Omega-3 Czy brać i ile brać?
Co naprawdę nas zabija?
Nienasycone kwasy tłuszczów
Jakie tłuszcze jeść?
Co w takim razie jeść?
Masło zamiast margaryny